Messianske Holdninger til den Jødiske Stat: Del 1

Messianske Holdninger til den Jødiske Stat: Del 1

Dette er den første af en række artikler, der vil forklare de forskellige religiøs-zionistiske tanker omkring den jødiske stat og dens rolle som en del af den messianske udfrielse. I dette første indlæg vil vi læse om de pre-zionistiske rabbinere, Yehuda ben Shlomo Chai Alkalai og Tzvi Hirsch Kalischer, og deres tanker om den jødiske stats rolle i den messianske udfrielse.

read more
Messianske Holdninger til den Jødiske Stat: Del 1

Hvad vi kan lære fra Jair Melchior

Overrabiner Jair Melchior havde for nylig en negativ oplevelse på vej til et interview, efter at have talt ved Krystalnat-arrangementet foran synagogen i København. Som altid bar han sin kippah (kalot) og tzitziot (skuesnore), som det er sædvane for observante jøder. Desværre fandt to personer det for anstødende, hvilket førte dem til at skubbe ham med skulderen og spytte mod ham.

read more
En Definition af Religiøs Zionisme

En Definition af Religiøs Zionisme

Zionismen er en politisk bevægelse, der fokuserer på det jødiske folks ret til selvbestemmelse i deres egen stat. Men ordet zionisme er ofte misforstået og brugt forkert. Endvidere blandes forskellige zionistiske udtryk blandet og en klar forståelse af hvad, der tales om, når man taler om zionisme er ofte fraværende. I dette indlæg vil jeg forsøge at definere den religiøse zionisme og hjælpe læseren til at få en bedre forståelse af den religiøse zionisme som et moderne religiøst fænomen.

read more

Israelske Nyhedsopdateringer

HaAretz

Jerusalem Post

Ynet News (Yediot Aharonot)


Seneste Kommentarer